26 Ekim 2011 Çarşamba

Tiramisu della casa !

ev yapımı tiramisu
Yıllardır uyguladığım bir tarif bu labne peynirli tiramisu. Yaz-kış her mevsim beğenilerek yenen bu tarifin malzemelerini ve nasıl yapıldığını paylaşıyorum sizlerle.
Malzemeler
kreması için;
1 lt. süt
3/4 paket labne peynir
1 paket şekerli vanilin
2 çay b. tozşeker
2 çayb. un
1 adet kakaolu kek

pandispanyayı ıslatmak için;
1 kase ılık su
2 yemek k. nescafe
2 yemek k. toz şeker

Üstü için;
kakao

Hazırlanışı;
Kreması için, labne peynir hariç bütün malzemeler karıştırılır ve pişirilir. Pişirme süresince karıştırma işlemi devam eder. Kaynayınca labne peyniri ilave edilip bir taşım kaynatılır.

Pandispanyanın ilk katı, şeker ve nescafe karışımı ile ıslatılır.Kremanın yarısı dökülür. Üzerine ikinci kat pandispanya konur ve kalan kremanın tamamı ikinci kat pandispanya üzerine dökülür. Bir süre soğumaya bırakılır. Daha sonra üzerine bolca kakao serpiştirilir. Buzdolabında 2-3 saat dinlendikten sonra afiyetle yenir .

Burada önemli olan pandispanyayı kendinizin hazırlamasıdır. Pandispanya ne çok kalın nede çok ince olmalı. Pandispanya yapımı için tarifi en yakın zamanda paylaşacağım. Sevgiyle ve afiyetle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder