1 Aralık 2011 Perşembe

Tahinli cevizli kek

tahinli kek
Günaydın herkese!

Aralık ayının birinci günü, güneşli ve soğuk bir İstanbul sabahı. Gününüzün verimli ve doyumlu geeçmesini dilerim.
Bugün sizlerle çok severek yaptığım tahinli cevizli kek tarifini paylaşmak istiyorum.

Kış aylarında çay veya kahvenin yanına severek yiyebilecğiniz harika bir tarif. Keyifle deneyip, afiyetle yemeniz dileğiyle...

Önce malzemeler:

2 yk (yemek kaşığı) kırık ceviz
3 adet yumurta
1/5 su brd. toz şeker
1 su brd. sıvıyağ
1 çay brd. tahin
1 çay brd. soğuk süt
1 çay brd. susam
1 kabartma tozu
Aldığı kadar un

Yapılışı:

1) Yumurta ve şeker mikserle 5-6 dak.çırpılır.
2) Süt, sıvıyağ ilave edip tahta kaşık veya spatula yardımıyla karıştırılır. Elenmiş un ve kabartma tozu ilave edilir, karıştırılır.
3) Tahin ilave edip karıştırmaya devam edilir.
4) Kalıp sıvıyağ veya margarinle yağlanır, yağlanan yüzeye susam serpiştirilir.
5) Kek harcı kalıba boşaltılır ve üzerine ceviz serpiştirilir. (Benim biraz acelem olduğu için bu sefer ceviz kullanmadım...)
6) Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında yaklaşık 35-40 dak. pişirilir.

Not: Keki pişirirken ilk 25 dak. fırının kapağı kesinlikle açılmamalı. Birazda fırının performansına bağlı pişirme süresi ile ilgili kesin bir süre vermenin doğru olmadığını düşünüyorum. Kekin üzeri pişmeye başlayınca yani kızarmaya başlayınca o süreyi iyi takip edin. Bazen pişip pişmediğini içine batılırılan bir bıçak yardımıyla da anlayabiliriz. Bıçağı çıkardığınızda ıslak olmayan bir görüntü varsa o kek pişmiş demektir. Biraz fırında bırakın, sonra çıkarıp kalıpta soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra servis kabına alın, kekiniz yenmeye hazır...

Afiyetle ve sevgiyle,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder