7 Kasım 2012 Çarşamba

Peynirli, maydanozlu poğaça...



Son derece kolay bir okadar da lezzetli bu poğaçayı yaparken bir kaç şeye dikkat etmek yeterli. Bu poğaçanın tarifini geçenlerde vermiştim. İlave olarak mayalı hamurlardan poğaça hazırlarken hamurun kıvamının neredeyse ele yapışacak derecede yumuşak olması gerektiğini söyleyebilirim. Eğer unu fazla olursa, poğaça çok yumuşak olmaz. Pastane poğaçası kadar yumuşak olmasını istiyorsak un miktarına dikkat!!!  Bir de mayalanması için en az yarım saat bekletmeliyiz. Farklı olarak sadece iç malzeme olarak peynir ve maydanoz, dışı için de yumurta sarısı ve haşhaş kullandım. Tarifi merak ediyorsanız kategoriler bölümünden mayalı hamurları tıklayın oradan kıymalı, susamlı poğaçanın tarifine bakabilirsiniz...:))
 
Afiyette kalın...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder