11 Nisan 2013 Perşembe

Biscotti

Bugün sizlerle iki farklı biscotti fotoğrafı paylaşıyorum. Bu fotoğraflardan biri  uzun zamandır uyguladığım bir tarif diğeri ise  cafe fernando'nun sayfasından tarifini aldığım çikolatalı, fındıklı ve biraz da fıstıklı, bugün sıcağı sıcağına uyguladığım bir tarif. Fıstık ilave etmek benim fikrimdi ve çok yakıştığını söyleyebilirim...:))
 
Biscotti'nin başka bir versiyonu olan Selanik gevreği içerik olarak biraz farklılık gösterse de pişirme yöntemi olarak aynı. Ve ben hangi isimde ve halde olursa olsun çok seviyorum bu gevreği.
 
Cafe fernando' ise tariflerini zevkle takip ettiğim, özellikle çikolatalı tarifleri tekrar tekrar denediğim bir blog. Tavsiye ederim, pişman olmazsınız. Yaz, kış her mevsimde çayınıza, kahvenize eşlik edecek, sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz hafif ve çok leziz...
 
Tarifine gelince;
 
Önce Malzemeler:
 
2 su bardağı un
1/2 su bardağı kakao
1 çay kaşığı karbonat
1/2 çay kaşığı kabartma tozu
1/4 çay kaşığı tuz
90 gram tereyağı, oda sıcaklığında
1 su bardağı şeker (biraz da üstüne serpmek için)
3 yumurta
1 su bardağı fındık, 1/2 su bardağı fıstık irice doğranmış (ben file fındık ve file fıstık kullandım)
120 gram bitter çikolata, irice doğranmış
 
Hazırlanışı
  1. Fırınınızı önceden 180 C’de ısıtın. Tepsinize yağlı kağıtları serin ve tepsiyi bir kenarda bekletin. (Hazırlayacağınız ruloları aynı tepside aralarında boşluk kalacak şekilde yerleştirin. Pişerken yayılacakları için birbirlerine çok yakın durmasınlar.)
  2. Unu, kakaoyu, karbonatı, kabartma tozunu ve tuzu orta boy bir kapta eleyin.
  3. Oda sıcaklığında hafif gevşemeye başlayan tereyağınıza şekeri ilave edip 3-4 dakika çırpın.
  4. Hafif çırpılmış 2 yumurtayı ilave edip 5 dakika daha çırpın.
  5. Unlu karışımı azar azar ekleyin ve bütün malzemeler bir araya gelene kadar karıştırın. En son olarak fındıkları ve çikolata parçalarını ekleyin ve tahta bir kaşıkla tekrar karıştırın. (Ben ayrıca fıstık ta ilave ettim.)
  6. Hazırladığınız hamuru 2 eşit parçaya ayırıp rulo şeklinde tepsinize yerleştirin.
  7. Ruloların tepesinden azıcık bastırıp düzleyin. Geriye kalan yumurtanın sadece beyazını hafif çırpıp fırçayla bu ruloların üzerine sürün ve tepesine bolca şeker serpin.
  8. Fırında 25 dakika kadar pişirin.  
  9. Rulolarınızı fırından aldıktan sonra 20-30 dakika kadar soğumasını bekleyin. Bu sırada fırının derecesini 150 C’ye azaltın. Ardından ruloları bir bıçak yardımıyla verev olarak 1.5 – 2 cm genişliğinde dilimlere kesin. Tel bir fırın tepsisine dizin.
  10. Tel fırın tepsisini tekrar fırına verip 30 dakika daha pişirin.
  11. Hava almayan bir kapta bir hafta boyunca tazeliğini koruyacaktır.
Tarifin orjinali için http://cafefernando.com/turkce/cikolatali-ve-findikli-biscotti/ sayfasına bakabilirsiniz. Uygularken ufak tefek bir kaç değişiklik yaptım, sonuçtan memnun kaldım.
 
Diğer tarife gelince sadece kakao miktarını az tuttum (kakaolu olanı için), fındık, fıstık kullandım ve tabi arzuya göre üzüm de kullanılabilir. Tarifi ise önümüzdeki günlerde ayrıntılı bir şekilde yazacağım...
 
Sevgi ve afiyetle...
 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder