25 Ocak 2012 Çarşamba

Açma...

açma
Başlık atarken sadece açma yazmayı çok anlamlı bulmadım. Düşündüm başlık başka nasıl olabilir diye??? Yine açma'da karar kıldım. Lezzeti güzel, yiyimi hoş olan bu açma bldiğimiz klasik açma tarifi. Farkı yağ miktarının daha az olması ve şeklinin sarılarak yapılması. Bunun için merdane ile açılan açma bezelerimizin arasına bir miktar yağ sürüp üzerine bir kat daha açılmış beze yerleştiriyoruz. Bütün bezelere aynı işlem uygulanır. Merdane ile açma işlemi şekilde de görüldüğü gibi çok ince değil. Daha sonra rulo olarak sarılan yufkalar buzdolabında 1 saat dinletildikten sonra dilim olarak kesiliyor. Üzerine yumurta sarısı sürülerek fırına verilir. 200 derece ısıda piştikten sonra afiyetle yenir...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder