1 Ocak 2012 Pazar

Kıymalı, patlıcanlı ve soslu börek

Resim yazısı ekle
Yılbaşı sofrası için hazırlamayı düşündüğüm çeşitlerden biride patlıcanlı, kıymalı ve sonrasında da hazırladığım domates soslu börekti. Hazırladım ve afiyetle yedik. Kıyma ve patlıcanı börekte sevenlere denemelerini tavsiye ederim. Şimdi malzemeler ve sonrasında da hazırlanması ile bilgileri vereyim...:))           

Malzemeler:
4 adet yufka
1 adet soğan
250 gr kıyma
3 adet patlıcan
3 diş sarımsak

Sosu için;

4 bardak tavuk suyu
1 tatlı kaşığı salça
1 su bardağı domates rendesi
1 tatlı kaşığı pul biber
tuz
arzu edilirse üzerine sarımsaklı yoğurt

Yapılışı:

1) Öncelikle patlıcanlar soyulur ve küp küp doğranır. Biraz tuzlu suda bekletildikten sonra iyice kurutulup kızartılır.
2) Biraz sıvıyağda soğan ve sarımsaklar kavrulur. Sonrasında kıyma eklenir ve pişirilir.
3) Kıymalı karışıma kızartılmış patlıcanlar ilave edilir.
4) Yufkalar sigara böreğindeki gibi üçgen şeklinde kesilir. Kesilen üçgenlerin arasına biraz tereyağ sürülerek kıymalı harçtan konur ve sarılır.
5) Tepsiye dizilir ve 200 derecede pişirilir.
6) Öte yandan sosu için tavuk suyu ve diğer malzemeler birlikte kaynatılır.
7) Hazırlanan sos pişen böreğin üzerine dökülür ve fırına tekrar verilerek 10 dakika  daha fırında bekletilir. Sosu çeken böreği fırından çıkarırız. Böreğimiz sevise hazır.
8) Arzu edenler üzerine sarımsaklı yoğurt döküp servis yapabilir...

Bu vesileyle mutfağınızdan güzel kokuların ve lezzetlerin eksik olmayacağı; bereketli, huzurlu, doyumlu, bol paylaşımlı bir yıl diliyorum...

Sevgi ve afiyetle!





 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder