28 Aralık 2011 Çarşamba

Tahinli Çörek!

Tahinli Çörek
Tahini çok severim. Tahinli kek, tahinli kurabiye, tahinli börek  ve şimdide tereyağlı tahinli çörek. Bu tarifi pastacılık kursu hocası Emel hanım vermişti. Şimdi bu leziz çörekleri yapmak için malzemeleri verelim:
125 gr tereyağ
1çay brd. sıvıyağ
1 su brd. yoğurt
2 tatlı kaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz
1 yumurta akı ( sarısı üzerine)
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un


İç malzeme:
2 su brd. tahin
2 su brd.toz şeker
150 gr dövülmüş ceviz

Üzerine:
Yumurta sarısı
Yapılışı:

1) Oda sıcaklığındaki tereyağ, sıvıyağ, yoğurt, sirke, yumurta akı ve tuz karıştırılır.
2) K. tozu ve aldığı kadar un ilavesiyle ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
3) Hamur üç eşit parçaya bölünür ve her bir parça merdane ile ince bir şekilde açılır.
4) Üzerine önce tahin sonra toz şeker ve ceviz serpilip rulo şeklinde sarılır.
5) İki parmak kalınlığında verev bir şekilde dilimlenir.
6) Son olarak üzerine yumurta sarısı sürülüp, 180 dereceli fırında kızarana kadar pişirilir.

Afiyet olsun!!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder