31 Ocak 2012 Salı

Nescafe'li fındıklı kurabiye

nescafe'li kurabiye
Bu seferki tarifi pastacılık kursundan hocamız vermişti. Sınıfta uyguladık, tadını pek beğendik. Zaman zaman davetler için listemize dahil ediyoruz. Özellikle kahvenin yanına çok yakışan bir kurabiye çeşidi.Şimdi tarifi vermeye çalışayım.

Malzemeler:



250 gr tereyağ
150 gr öğütülmüş fındık
150 gr pudra şekeri
25 gr nescafe
2 yumurta sarısı
1 bütün yumurta
500 gr un

Hazırlanması:

1) Yumurtalar ile nescafe iyice karıştırılır.
2) Diğer malzemelerde karıştırılarak yumuşak bir hamur elde edilir. (tavsiyem öncelikle unu elemeniz sonrasında 500 gr'ın tamamını değil 450 gr kadarını eklemeniz. Bazen unun sertlik derecesine göre 500 gr un fazla gelebiliyor.)
3) Hamuru 20 dk. kadar oda ısısında dinlendirin.
4) Merdane yardımıyla 3mm inceliğinde hamuru açıp, kalıplarla şekil verin.
5) 200 derecede 10-15 dk. kadar pişirin.
6) Kurabiye soğuduktan sonra arzu edenler kurabiyenin bir tarafını erimiş çikolataya batırarak servis edebilir.

Sevgiyle ve afiyetle...:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder