beze |
Tarifi ise çok kolay;
4 adet yumurta akı
4 çay brd. toz şeker
1 tutam tuz
1-2 damla limon (renginin daha beyaz olmasını sağlar
Hazırlanışı
1) Oda sıcaklığında bekletilmiş yumurtaların sarıları beyazlarından ayrılır. Yumurta aklarını mikserde iyice çırparız. Köpük köpük olana dek çırpılır. Kıvam olarak iyice katı bir halde olması gerek.
2) Şeker azar azar ilave edilir. Tuz ve 2 damla limon da eklenir. Bir süre daha çırpılır.
3) Yağlı kağıt serilmiş tepsiye krema torbası yardımıyla bezeler sıkılır. 110 derecede pişirmeye bırakılır.
4) Kızarmasını beklemeden pişinceye kadar fırında tutulur.
Afiyet olsun...
Piştikten sonra bir süre
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder