16 Şubat 2012 Perşembe

Fındıklı kurabiyeler...

unsuz, fındıklı kurabiyeler
Sadece yumurta akı, şeker, bir tutam tuz (ben himalaya tuzunu tercih ediyorum) ve bol miktarda çok ince öğütülmüş fındıktan yapılan bu kurabiyelere bayılacaksınız. İçinde hiç yağ yok. Yoğun bir şekilde kavrulmuş fındık kokusu ve lezzeti alıyorsunuz. Yani tadı damağınızda kalıyor.

Tarifi şöyle:


3 yumurta akı
3 su brd. ince öğütülmüş fındık (kavrulmuş daha iyi)
1 su brd. şeker
bir tutam tuz

Hazırlanışı:

1) Öncelikle yumurta aklarını mikserde çırpıyoruz.
2) İnce taneli toş şekeri (toz şekerini robotta çekerek inceltebilirsiniz) yumurta aklarına ilave ediyoruz.
3) Bir tutam tuzu ve fındığı ilave edip elimizle karıştırıyoruz.
4) Yağlı kağıt serilmiş tepsimize krema torbası yardımıyla kurabiye malzemesini sıkıyoruz.
5) 180 dereceli fırında pişiriyoruz. Hafif kızarmaya başlayınca bir süre daha fırında tutun. Sonra Fırını kapatın. Kurabiyeleri 15 -20 dk. kadar sonra fırından çıkarın...

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder