3 Mart 2012 Cumartesi

Elmalı kurabiye...:))

elmalı kurabiye
Çocukluğumuza dair hatırladığımız en belirgin tatlardan biridir, annelerimizin yada komşu teyzemizin pişirdiği elmalı kurabiyeler. Çok uzun yıllar bu kurabiyeyi hakkını verememe kaygısıyla hazırlayamadım. Son yıllarda defalarca pişirdiğim bu pek sevgili lezzeti geçenlerde yeniden hazırladım ve sevdiklerimizle birlikte afiyetle yedik. Şimdi isterseniz tarife geçelim..:)

Malzemeler:

250 gr tereyağ
2 yemek kşğ. yoğurt
3 yemek kşğ. pudra şekeri
1/2 su brd. sıvıyağ
1 adet yumurta
1 adet kabartma tozu
1 adet vanilya
Yeterince un

İç malzeme:

4 adet elma
1 çay brd. toz şeker
2 tatlı kşğ. tarçın
1 çay brd. ceviz veya fındık (öğütülmüş)

Hazırlanışı:

1) Oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağ ve pudra şekeri iyice karıştırılır.
2) Karışıma yumurta, sıvıyağ, yoğurt eklenip tekrar yoğurulur.
3) Un, kabartma tozu ve vanilya ile karıştırmaya devam ederiz. Hamuru ele yapışmayacak kıvama gelene kadar azar azar un ilave edilir.
4) Yoğurma işlemi tamamlanınca duzdolabında hamuru yarım saat dinlendiririz.
5) Daha sonra merdane yardımıyla açılan hamur kalıp veya bardak yardımıyla kesilir, iç harcı konur ve kapatılır.
6) 170 derecede ısıtılmış fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirilir.
7) Fırından çıktıktan 10 dak. sonra üzerine pudra şekeri serpiştirilir.

İç malzemenin hazırlanışı:

1) Elmaların kabuklarını soyup, rendeleriz.
2) Tozşeker ile birlikte suyunu çekene kadar kısık ateşte pişiririz.
3) Ocaktan aldıktan 10 dak. sonra tarçın ve öğütülmüş fındık/ceviz eklenir ve karıştırılır.

Anılarla ve tebessümle, afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder