5 Mart 2012 Pazartesi

Peynirli, dereotlu çörekler

dereotlu, peynirli çörekler
Siz de benim gibi peynir ve dereotunu çöreklere yakıştıranlardan mısınız? Ben bu iki tadı börek ve çöreklerde birlikte çok seviyorum. Şimdi size hazırlaması çok kolay, lezzeti garanti bir tarif vereceğim...

Malzemeler:

250 gr tereyağ (tercihim çoğunlukla sütaş tereyağ)

1/2 çay brd. sıvı yağ (fındık yağı tercihimdir)
2 adet yumurta akı (sarısı üzerine)
3 yemek kşğ. yoğurt
1/2 demet dereotu
150 gr beyaz peynir
1 tatlı kşğ. tuz
1 paket kabartma tozu
1 çay kşğ. şeker
Yeterince un

Hazırlanışı:,

1) Eritilmiş tereyağına, sırasıyla yumurta, yoğurt, sıvı yağ eklenir ve karıştırılır.
2) Tuz, kabartma tozu, şeker ve dereotu ilave edilir.
3) Unu ekleyip kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edilir.
4) Bu aşamada beyaz peyniri ister -hamurunuzu küçük yuvarlaklar şeklinde açarak- içine, ister rendeleyip hamura ekleyebilirsiniz.
5) Son olarak şekil verilen çöreklerinizin üzerine yumurta sarısı sürerek 180 derecede ısıtılmış fırında pişirin.

Sevgi ve afiyetle... :))



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder