3 Nisan 2012 Salı

Ay çöreği...

ay çöreği
Ay çöreğini sevenler için harika bir tarif. Ben ay çöreğinin üzerine fıstık serptim. Arzu eden fındık veya badem kullanabilir.

Malzemeler:

1) 100 gr tereyağ
2) 25 gr. yaşmaya
3) 1/2 çay brd. ılık su
4) 1/2 su brd. toz şeker
5) 2 adet yumurta (1 sarısı üzerine)
6) 1 tatlı kşğ. mahlep
7) Aldığı kadar un


İç malzeme:

1)Kakaolu pandispanya ( 4 adet yumurta ölçüsü ile hazırladığım kakaolu pandispanyayı kullandım. Ölçü olarak 400 gr civarında. Tarif için bakınız kakaolu pandispanya tarifi)
2) 3 yemek kşğ. hindistan cevizi
3) 1,5 tatlı kşğ. tarçın
4) 1,5 su brd. kuru üzüm
5) 1,5 su brd. dövülmüş ceviz veya fındık
6) 1 su brd. damla çikolata
7) yeteri kadar süt (harcı ıslatacak kadar)

Üzeri için:

Yumurta sarısı
1 çay brd. file fındık/fıstık/badem

Hazırlanışı:

1) Maya, toz şeker ve ılık su karıştırılıp, mayanın kabarması için bekletilir.
2) Oda sıcaklığında tereyağ ve yumurta karıştırılır.
3) Kabaran maya ilave edilir, mahlep ve aldığı kadar un ile yumuşak bir hamur elde edilir.
4) Hamur 30 dk. dinlendirilir.
5) Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparılır ve oval şekli verilerek, açılır.
6) Hamurun ortasına uzunlamasına iç malzeme konur ve kapatılır.
7) Yarım ay şekli verilir, yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirilir.
8) Üzerine yumurta sarısı sürülür, file fındık/fıstık/badem serpilir.

180 dereceli fırında kızarana dek pişirilir.

İç malzemenin hazırlanışı:

Pandispanya robotto iyice çekilir.
Diğer malzemeler eklenir, elde şekil alabilecek kıvama gelene kadar süt eklenir ve karıştırılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder