3 Nisan 2012 Salı

Kakaolu pandispanya

Kakaolu pandispanya tarifi

4 adet yumurta
4 yemek kşğ. şeker
3 yemek kşğ. un (elenmiş)
1 yemek kşğ. buğday nişastası
1 yemek kşğ. kakao
1 adet vanilya

Hazırlanışı:

1) Önce yumurta akları sarılarından ayrılır ve köpük haline gelene kadar çırpılır.
2) Şeker yavaş yavaş ilave edilerek çırpılmaya devam edilir.
3) Yumurta sarıları teker teker ilave edilir, çırpmaya devam edilir.
4) Elenmiş un, buğday nişastası, vanilya ve kakao ilave edilerek tahta kağık yardımıyla elde yavaşça karıştırılır.
Burada amaç çırpılarak kabarttığımız pandispanya malzemelerini hızlı çırparak söndürmemek.
Kelepçeye yerleştirip 170 dereceli fırında yaklaşık 40 dak. pişirilir. Fırın ısısı ve süresi fırından fırına 5-10 derece/dak. değişiklik gösterebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder