12 Nisan 2012 Perşembe

Çörekotlu kurabiye



                                 çörekotlu kurabiye

Çok uzun zamandır tuzlu kurabiye tarifi yazmamıştım. Bu kurabiyeyi geçen haftalarda kursta yapmıştık. Kolay ve lezzetli olan bu kurabiyeyi yeniden yapmak ve tarifi sizlerle paylaşmak istedim. Malzemelerden başlayalım...

1) 250 gr tereyağ
2) 1 çay brd. sıvıyağ
3) 2 adet yumurta sarısı
4) 2 yemek kşğ. toz şeker
5) 1 tatlı kşğ. tuz
6) 1 tatlı kşğ. mahlep
7) 1 pkt. kabartma tozu
8) Aldığı kadar un
9) 1/2 su brd. çörekotu

Hazırlanışı:

1) Yaklaşık 1 saat oda sıcaklığında bekletilen tereyağ ile yumurta sarıları çırpılır.
2) Sırasıyla toz şeker, sıvıyağ, tuz, mahlep, kabartma tozu ve elenmiş un eklenir. Bütün malzemeleri birarada yoğurmaya devam ediyoruz.
3) Son olarak çörekotunu da ilave edip, bir miktar daha yoğurulur.

Burada şunu belirtmek isterim un miktarı unun cinsine göre bir miktar değişiklik gösterebilir. Kurabiye hamuru yumuşak bir hamur kıvamına geldiğinde un ilavesi keseriz. Sonrasında kurabiyeleri yuvarlayarak tepsiye dizeriz.

4) 180 derecede ısıtılmış fırında hafif kızarana kadar pişirilir.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder