fıstıklı tatlı |
Malzemeler:
1) 250 gr tereyağ
2) 2 adet yumurta
3) 1 su brd. fıstık/fındık/ceviz
4) Kabartma tozu
5) Aldığı kadar un
Şurup malzemesi:
1) 3 su brd. şeker
2) 3 su brd. su
3) 1/4 limon suyu
Şurubun hazırlanışı:
1) Tencereye su, şeker ve limon suyu konur, kaynamaya bırakılır.
2) 15 dk. kaynatılır ve soğumaya bırakılır.
Hazırlanışı:
1) Yumurta ve tereyağ iyice karıştırılır.
2) Ben bu sefer fıstıklı yaptım, hangisini tercih edeiyorsanız onu karışıma ekleyin.
3) Kabartma tozunu ve elenmiş unu ekleyip iyice yoğuruyoruz.
4) İstenen şekil verilir ve tepsiye dizilir.
5) 170 derecede kızarana kadar pişirilir.
6) Fırından çıkınca soğuk şurup üzerine dökülür. Üzeri kapatılarak şurubun çekmesi sağlanır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder