18 Haziran 2012 Pazartesi

Yeşil kabaklı ve kakaolu kek...


Bu seferki kek hem kakaolu hemde yeşil kabaklı. İlginç bir tarif olduğunu düşünüyorum. İçindeki kabak tadını alamıyorsunuz ama ilginçtir kakaoya farklı bir lezzet kattığını söyleyebilirim. Mutlaka deneyin lezzetteki farklılığı göreceksiniz.

Malzemeler:

1) 3 adet yumurta
2) 1,5 su brd. şeker

3) 1,5 su brd. rendelenmiş kabak (yaklaşık orta boy 2 adet kabak)
4) 1 çay brd. sıvıyağ
5) 2,5 yemek kşğ. kakao
6) 2,5 su brd. un
7) 1,5 paket kabartma tozu
8) 1 paket vanilya
9) 1 çay kşğ. portakal kabuğu rendesi

Hazırlanışı:

1) Yumurtalar ve toz şeker iyice çırpılır.
2) Sıvıyağ ve rendelenmiş kabak ilave edilir ve çırpmaya devam edilir.
3) Kakao, vanilya, kabartma tozu, un ve portakal kabuğu rendesi ilave edilir.
4) Yağlanmış kek kalıbına dökülüp, 175 derecede pişirilir.

Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder