7 Haziran 2012 Perşembe

Vişneli, bademli turta...

vişneli, bademli turta
Daha önce çilekli, muzlu ve kivili olarak hazırladığım bademli turtamı bu sefer bahçemizdeki vişne ağacından topladığım vişnelerle yaptım. Ev yapımı turta ve taze meyveler. Biz yerken tadını çok beğendik, denemek isteyenler için tarifi veriyorum.:)

Turta tabanı için hamur malzemesi şöyle:

1) 250 gr un
2) 90 gr pudra şekeri
3) 1 adet yumurta
4) 125 gr tereyağ
5) 1 pkt. vanilya

Üst kreması için:

1) 125 gr pudra şekeri
2) 125 gr tereyağ
3) 125 gr toz badem
4) 3 adet yumurta
5) 25 gr un

Ayrıca meyve ve istenen aromalı jöle.

Badem kremasını hazırlarken önce pudra şekeri, toz badem ve tereyağını iyice karıştırırız. Yumurtalar teker teker çırpılarak ilave edilir. Son olarak un ilave edilir.

Tart hamuru için;
Oda ısındaki yumurta ve pudra şekerini iyice çırparız. Sonrasında tereyağ eklenir. Son olarak un ve vanilya ilave edilir ve iyice karıştırılır. Tart hamurunu kalıba kenarlardan yükselterek iyice yayarız. Bu şekilde 170 derecede 7-8 dak. hafif pişirilir.
Soğuyan tart hamurunun üzerine kreması dökülür. Tekrar 170 derecede fırına verilir ve üzeri kızarana dek pişirilir. Fırından çıkarılan tart soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra üzerine arzu edilen meyveler dizilir ve üzerine sade, vişneli, frambuazlı vs. jöle dökülür.Jöle hazırlarken 2-3 yemek kşğ. hazır jöleye 1/5 çay brd. su ilave edilir veiyice karıştırılır. 

Buzdolabında 2-3 saat dinlendirililen turta servise hazır...

Afiyet olsun...:)

Turta için tabanı ayrılabilen turta kalıplarını kullanırsanız turtayı daha kolay çıkarıp servise hazırlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder