2 Haziran 2014 Pazartesi

Semizotlu bulgur salatası

Hafta sonu Tavsiye Evi'nde düzenlenen yemek fotoğrafçılığı ile ilgili workshop taydım. Birbirinden değerli bloggerlarla birlikte olmak Tavsiye Evi'nin bu güzel çalışmasına katılmak benim son derece keyifli ve verimli bir çalışma oldu. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.

Sevgili İlkay Öztürk'ün yemek fotoğrafçılığı ile ilgili verdiği bilgiler çok değerliydi. Umarım her bir başlığın hakkını vererek öğrenmek kısmet olur. :)

Biz katılımcıların hazırlayıp getirdiği atıştırmalıkları ise sunum sonu afiyetle yedik. Bende o güne özel çok sevdiğim ve sıkça yaptığım semizotlu bulgur salatasını hazırlayıp, götürmüştüm. Çok beğenilince tarifi yazmak şart oldu. Bol sebzeli, bulgurlu ve harika bir sosu olan bu salata her mevsim yapılabilir. Şimdi önce malzemeler ve ardından tarifi verelim...

Malzemeler;

2 su brd. yemeklik bulgur
2 su brd. kaynamış su
1 veya 2 adet kuru soğan
2 veya 3 adet kırmızı biber
1 demet semizotu
yarım demet maydanoz
yarım demet dereotu
2,3 dal reyhan
2,3 dal taze fesleğen
1 adet limon
1 tatlı kaşığı kuru nane
1,5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
1,5 tatlı kaşığı hardal
2 adet sarımsak
tuz, kırmızı pul biber

Hazırlanışı:

Bütün yeşillikler bol suda yıkanır ve sirkeli suda bekletilir. Süzülerek, kullanılmaya hazır hale getirilir.
Tencereye büyüklüklerine göre 1 veya 2 adet kuru soğan yemeklik doğranarak hafif kavrulur.
Ardından yıkanmış bulgur ilave edilir.
Kaynamış suyumuzdan 2 su bardağı ilave edilir ve tuzda eklenerek pişiririz.
Suyunu çeken bulgura nanenin yarısı ilave edilir ve ocağı kapatırız.
Kapağı kapalı olarak 10 dak. bekletilen bulgura ince dilimlediğimiz kırmızı biberleri ilave eder, karışımız iyice karıştırırız.
Tencerenin kapağını açarak bulguru soğumaya bırakalım.
Yeşillikleri semizotu hariç ince ince dilimleyelim. Semizotunu ise yaprakları kullanmak üzere  dallarından ayıralım.
Bulgurlu karışıma sosu ilave etme zamanı geldi. Sosun hazırlanışı:
Derin bir kaseye zeytinyağı, nar ekşisi, 1 adet limonun  suyu, hardal, nanenin yarısı, pul biber ve biraz da tuz ilave edilir ve iyice karıştırılır.
Sosu bulgura ilave edip, iyice karıştırırız. Ardından yeşillikler ilave edilir ve bir iki kez daha karıştırırız.

Uygun bir kaseye koyup, servise hazır hale getiririz.

Son derece faydalı ve besleyici bu salatayı çok beğenerek afiyetle yiyeceğinize inanıyorum.

Şimdiden afiyet olsun......


2 yorum:

  1. Ellerinize sağlık, gerçekten çok güzel olmuştu. Ben artık sık sık yaparım bu salatayı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Afiyet olsun Tülin hanım, beğenmenize sevindim :))

      Sil