19 Şubat 2015 Perşembe

Damla çikolatalı muffin


Uzun zamandır tarif yazamadım. Bugün, karlı ve tatil bir İstanbul gününde, nihayet çok uzun zamandır vermek istediğim muffin tarifini vereceğim.
 
Bu tarif için çikolatalı kek sevenlere garanti bir lezzet olduğunu söyleyebilirim. Uygulaması kolay, sonucun memnun edici olması nedeniyle de yüz güldürücü.  
 
Sevdikleriniz, dostlarınız, okuldan gelen çocuklarınız yada kendiniz için rahatlıkla hazırlayabileceğiniz bu enfes tarifi en yakın zamanda uygulamanızı şiddetle tavsiye ederim. Lütfen uygulayın sonuçlarını benimle paylaşın.  
 
Ayrıca uygulaması kolay olan bu tarifi evde de kolayca erişebileceğinizle malzemelerle rahatlıkla hazırlayabileceğinizi düşünüyorum. Damla çikolata yerine varsa evinizde kurutulmuş meyvelerle de hazırlayabilirsiniz.
 
Malzemeler:
 
2 adet oda sıcaklığında en az yarım saat bekletilmiş yumurta
1 su bardağından 1-2 parmak fazla (210 gr) toz şekeri
1 su bardağı (140 gr) sıvı yağ (Ayçiçek veya fındık yağı)
1 su bardağından 1 parmak eksik yoğurt
2 su brd +1 su bardağından 1-2 parmak eksik (300gr) un
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı damla çikolata (150 gr)
2 yemek kaşığı kakao
 
Hazırlanışı:
 
Öncelikle fırınımızı 170 derece sıcaklıkta çalıştırıyoruz.
Oda ısısında bekletilmiş yoğurt ve toz şekeri mikserde iyice çırpıyoruz.
Sırasıyla sıvıyağ ve  yoğurt ilave edip çırpmaya devam ediyoruz.
Mikseri kapatıyoruz.
 
Daha önce elediğimiz un, kakao ve kabartma tozunu sıvı karışıma yavaş yavaş ilave edip tahta kaşık veya spatula yardımıyla karıştırıyoruz.
Son olarak damla çikolataları ilave edip bir-iki kez karıştırdıktan sonra muffin kağıtlarına döküp fırına veriyoruz. Burada dikkat edilmesi gereken bir şey var.  Muffin kağıtlarının yarısından biraz fazlasına karışımdan koymak gerekiyor yoksa pişerken taşma olur. Bir şey daha ilave etmek isterim, karışımı önce kağıtlara sonra varsa muffin kalıbına yerleştirmek işimizi kolaylaştıracaktır. Çünkü sadece kağıtlara koyduğumuz karışım pişerken yayılacaktır. Bunun için bir muffine 3-4 kağıt kullanmanız gerekebilir, yayılmaması için. Yada elinizde varsa muffin kalıbının içerisine kağıtları yerleştirebilirsiniz.
 
Sadece muffin kalıbını kullanmak isterseniz, piştikten sonra minik keklerin kalıptan kolay ayrılabilmesi için kalıbı tereyağıyla yağlamanız gerekiyor.
 
Sevgi ve afiyetle.....




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder