Bugün size daha öncede bir çok kez pişirdiğim Selanik gevreğinin
tarifini vereceğim. Hafta sonu yapmıştım, kısmet bugüne oldu…J
Malzemelerden başlayalım:
4 adet yumurta
2 su bardağı toz seker
1 su brd. Sıvı yağ
2 çorba kasığı Sirke
5 su brd. Un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 portakal kabuğu (rendelenecek) ve suyu
50 gr sarı üzüm
50 gr Antep fıstığı
50 gr fındık ici
Hazırlanisi
1) Önce yumurtalar mikserde iyice cirpilir, seker ilave edilir
ve çırpmaya devam
edilir.
2) 2-3 dak. sonra sıvı yağ ilave edilir ve çırpmaya devam
edilir.
3) Daha sonra sirke ve portakal suyu ilave edilir.
4) Diğer yandan un elenir içine fındık, fıstık, üzüm, kabartma
tozu, vanilya ve rendelenmiş portakal kabuğu konur ve karıştırılır.
5) Yumurtalı karışımda ilave edilir ve karıştırılır. Katıya
yakın bir kıvamı
olur.
6) Sıvı yağla yağlanmış tepsiye hamur iyice yayılır. 170 derecede ısınmış fırına verilir. Pembeleşince
çıkarılır ve soğumaya bırakılır.
7) Soğuyunca 2 cm genişliğinde ve 5 cm uzunluğunda kesilir.
Spatula ile çıkarılan
dilimler başka bir tepside diğer tarafları kızaracak sekilde
yerleştirilir.
150 derecede kızarana
kadar fırında bekletilir. Fırından çıkarılan gevrekler
hava almayan bir kapta 10 gun kadar muhafaza edilir.
Afiyet olsun...
|
teşekkürler deneyeceğim
YanıtlaSilkıtır lezzetten hoşlananlar için vazgeçilmez bir lezzet...:))
YanıtlaSil