28 Şubat 2014 Cuma

Tahinli, fındıklı kurabiye

Soğuk havalara en çok yakışan lezzetlerden biri olduğunu düşünüyorum tahinin. Pekmezle birlikte kahvaltıda vazgeçilmezdir benim için. Enerjisi, besin değeri ve koruyucu özelliğiyle tahinin değerini bilmek gerekiyor düşüncesindeyim. Bugünkü kurabiye tarifi de tahinli olsun dedim ve işte size tahinli kurabiyenin tarifi.
Malzemeler:

1 su bardağı tahin
1 su bardağı sıvıyağ (tercihen fındık yağı yoksa ayçiçek yağı da olabilir)
1 su bardağı fındık (öğütülmüş, çok ince olmasın bir parça dişe gelsin)
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
4-5 su bardağı un

Hazırlanışı:

Hamur yoğurma kabına un ve vanilya hariç diğer malzemeler koyup ve elle karıştırın
Elenmiş un ve vanilya karışıma ilave edip ve yoğurmaya devam edin.
Hamura kalıpla veya elinizle istediğiniz şekli verip, yağlı kağıt serilir tepsiye yerleştirin.
170 derecede pişirin. Kurabiyelerin kokusu mutfağa yayılmaya başladığında ve çok hafif rengi değişmeye başladığında pişirme işlemine son verin. Süre olarak yaklaşık 20-25 dakika da pişme işlemi tamamlanır.

Her şeyin başı sevgi,

sevgi ve afiyetle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder