20 Kasım 2011 Pazar

Kabaklı, şehriyeli salata

kabaklı, şehriyeli salata
Son zamanlarda sebzeli aynı zamanda bakliyat yada makarna çeşitlerinden oluşan salatalara merak saldım. Tabi yoğurtlu veya sirkeli soslar da lezzete lezzet katıyor. Bu tarifi geçenlerde hazırlamıştım. Bugüne kısmet oldu. Tarifi vermeden önce bir şey paylaşmak isterim. Bugün Tüyap Kitap fuarına gittik. Uzun zamandır tariflerini beğeni ile takip ettiğim portakal ağacı blogger'ıyla tanıştım. Hatice hanım harika bir kitap hazırlamış. Kitabının adı "anneler ve kızları için portakal ağacı'nın en güzel yemekleri", kaknüs yayınlarından çıktı ve okuyucusuyla buluştu. Kitap harika, tavsiye ederim!
İlgilenenler için: www.portakalagaci.com
diye adresi de eklemek isterim.:)

Şimdi kabaklı, şehriyeli salata tarifine geçeyim.

Malzemeler:

2 adet dolmalık kabak
2 su brd. arpa şehriye
1 adet havuç (eğer arzu ederseniz, şart değil)
1/2 demet dereotu
1 su brd. süzme yoğurt
1 su brd. normal yağlı yoğurt
2-3 diş sarımsak
yeterince tuz

Yapılışı:
1) Öncelikle, soyduğunuz kabakları ve havucu sıvıyağda (ayrı ayrı) soteleyin ve soğumaya bırakın.
2) 2 su brd. arpa şehriyeyi pilav pişirir gibi pişirin ve soğumaya bırakın.
3) Yoğurtları karıştırın, içine tuz ve sarımsak ekleyin.
4) Soğuyan arpa şehriyeye önce kabakları ve havucu sonrada sarımsaklı yoğurdu ilave edin.
5)Yıkanmış (tercihen sirkeli suda bekletilmiş) dereotlarını da küçük küçük doğrayın ve salataya   ilave edin. 
Kabaklı, şehriye salatası servise hazır :)
Afiyet olsun...
 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder