kakaolu ıslak kurabiyeler |
Malzemeler:
125 gr tereyağ (oda sıcaklığında)
1 çay b. toz şeker
1 çay b. sıvıyağ
1 yumurta
1 paket (25gr) kakao
1 paket kabartma tozu
1 aket vanilya
Aldğı kadar un
Şurubu:
1,5 çay b. toz şeker
1,5 çay b. su
Hazırlanışı:
1) 1,5 çay b. toz şeker ve 1,5 çay b. su kaynatılır ve ocaktan alınır.
2) 1 saat serin bir yerde bekletilip soğutulur.
3) Tereyağ, toz şeker, sıvı yağ ve yumurta homojen bir hale gelinceye kadar karıştırılır.
4) Ardından un, kabartma tozu, vanilya ve kakao karıştırılarak yumuşak bir hamur elde edilir.
5) Cevizden biraz küçük parçalar koparılıp yuvarlanır.
6) 180 derecede üzeri çatlayana kadar pişirilir.
7) Sıcak kurabiyeler soğuk şerbetin içine hızlıca batırılıp çıkarılarak servis tabağına alınır.
8) Toz fındık veya antep fıstığı ile süslendikten sonra bir gece bekletilir ve servise sunulur.
Sevgiyle ve afiyetle...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder