6 Şubat 2012 Pazartesi

Peynirli sable bisküvisi

Peynirli sable bisküvisi
Peynirli sable bisküvisi görüntü olarak daha önce yaptığım peynirli, baharatlı, mahlepli yada sirkeli, tuzlu kurabiyelere benzese de malzeme olarak çok farklı bir bisküvi çeşidi. Bisküvi ve kurabiye arasındaki fark nedir diye sorarsanız, sanırım bisküvinin biraz daha ince olması. Tatlı ve tuzlu formları her iki türde de mevcut. Pek çok yerde aynı tariflere, bazen kurabiye bazen de bisküvi adıyla karışılaşıyoruz. Sizlerin bu konuda eklemek istediğini bilgi varsa lütfen paylaşın.  Şimdi şu bizim meşhur, pastanelerin vitrinlerini süsleyen sable bisküvisinin tarifine geçelim.

Malzemeler:

1) 250 gr tereyağ (oda sıcaklığında)
2) 2 adet yumurta (birinin sarısı bisküvilerin üzerine)
3) 1 tatlı kaşığı tuz
4) 200 gr kaşar peyniri veya sert beyaz peynir
5) 500 gr un

Yapılışı:

1) Un elenip ortasına tereyağ konur.
2) Yumurta, tuz, kaşar peynir ilave edilir ve yoğrularak malzemelerin birbirine iyice karışması sağlanır.
3) Hamur 20 dak. üzerinde nemli bir bezle oda sıcaklığında dinlendirilir.
4) Dinlendirilen hamur merdane yardımıyla açılır ve kalıplarla kesilerek şekil verilir.
5) Üzerlerine yumurta sarısı sürülerek 170 derecede hafif kızarana dek pişirilir.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder