8 Şubat 2012 Çarşamba

Frambuazlı mekik

mekik
Çok leziz tatlı bir çeşit olan mekik, badem unu, tereyağı ve yumurta akıyla  hazırlanır . Sade, vişneli ya da frambuazlı olsun çok severek hazırladığım bir tariftir. Gerek siparişlerde gerekse konuklarım için hazırladığım çay saatlerinde mekik her seferinde çok beğeniyle tadılır. Adını mekik şeklindeki kalıptan alır. Şimdi mekik tarifini vermeye çalışayım.

Malzemeler:

1) 250 gr yumurta akı (yaklaşık 7 veya 8 yumurta)
2) 250 gr tereyağ
3) 125 gr toz badem
4) 125 gr un
5) 10 gr kabartma tozu
6) 250 gr toz şeker

Hazırlanışı:

1) Tereyağ eritilir.
2) Mikserde toz badem, un, kabartma tozu, şeker ve yumurta akı iyice çırpılır.
3) Tereyağ ilave edilir.
4) Mekik adını aldığı mekik şeklindeki kalıba dökülür.
5) Meyveler, mekik kalıplara boşaltıldıktan sonra üzerlerine birer tane yerleştirilir.
6)  200 dereceli kızgın fırında pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder