12 Şubat 2012 Pazar

Tahinli kurabiye!


tahinli kurabiye
Tahinli kekten sonra şimdi de tahinli kurabiyenin tarifini vermeye çalışacağım. Malum soğuk kış günlerinde tahin gibi besin ve enerji değeri yüksek yiyeceklere ihtiyaç var.:))

Malzemeler:

1 sb. tahin
1 sb. pudra şekeri
1 sb. sıvıyağ
1 sb. öğütülmüş fındık
1 pkt. vanilya
Aldığı kadar un


Üzeri için:
Arzuya göre tarçın

Hazırlanışı:

1) Tahin, sıvıyağ ve pudra şekeri iyice karıştırılır.
2) Vanilya ve aldığı kadar un ile yoğurularak   (unu azar azar ekleyin, bir sonraki aşamada fındık ekleyeceğinizi hesap ederek adım atın) kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir.
3) En son fındık eklenip iyice karıştırılır.
4) Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp merdane yardımıyla açılarak kalıplarla şekil verilir.
5) Tepsiye dizilen kuabiyeler 170 derecede pişirilir.
6) Pembeleşen kurabiyeler fırından alınır, sıcakken üzerlerine arzu edilirse tarçın sepiştirilir.

Sevgi ve afiyetle...                                  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder