16 Nisan 2012 Pazartesi

Muzlu krep...

muzlu krep
Geçen hafta Oktay usta'nın  yaptığı muzlu krep ile ilgili mail alınca tarifi hafta sonu için uygulamak istedim. Sonuç gayet güzeldi. Ballı, fındıklı, muzlu krepler afiyetle yendi.
Tarifi ise şöyle:

Malzemelerden başlayalım:)

1) 3 adet yumurta
2) 1 çay brd. sıvıyağ
3) 1,5 su brd. süt
4) 1 pkt. vanilya
5) 1 yemek kşğ. pudra şekeri
6) 4  yemek kşğ.un


İç harcı için:

1) 1 kase irice öğütülmüş fındık/ceviz
2) 2-3 adet muz
3) Bal

Üzeri için:

küçük bir kase kadar İnce öğütülmüş yeşil fıstık

Hazırlanışı:

1) Yumurtaları, süt ve sıvı yağla birlikte iyice çırpıyoruz.
2) Pudra şekeri, vanilya, un ilave edip karıştırdıktan sonra krep tavası veya teflon tavaya biraz yağ sürüyoruz. (Bu işlem ilk sefere mahsus yapışıyor.)
3) Tavaya biraz krep malzemesinden döküyoruz ve altlı-üstlü kızartıyoruz.
4) Sonrasında pişen kreplerin üzerine bal sürüp, irice doğradığımız fındık/ceviz serpiştiriyoruz.
5) Muzları dilimleyip krepin arasına koyup rulo şeklinde sarıyoruz.
6) Servis tabağına alıp, üzerine fıstıklardan serpiştiriyoruz.

Özellkikle hafta sonu kahvaltıları için harika bir lezzet. Ben denedim, çocuklar hepimiz çok severek yedik.

Denemek isteyenlere, şimdiden afiyet olsun...:))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder