17 Nisan 2012 Salı

Ganajlı toplar...

ganajlı toplar

Daha önce hazırldığım kakolu pandispanyaya ek olarak kakaolu fındık ezmesi (sarelle kullandım), krema, parça çikolata ve tereyağ ilave ettim. Karışıma, arzuya göre öğütülmüş fındık/fıstık ta eklenebilir. Karışımı minik kalıplara koyup, 2-3 saat buzdolabında dinlendirdim. Sonrasında kalıplardan çıkarıp servise hazır hale gelen ganajlı topların lezzeti bir harikaydı...
Malzeme ve miktarları:


1) 150 gr pandispanya
2) 100 gr krema
3) 100 gr küçük parçalara bölünmüş bitter çikolata (tercihen %70 kakao oranı)
4) 100 gr kakolu fındık ezmesi
5) 30 gr küçük parçalara ayrılmış oda sıcaklığında tereyağ

Hazırlanışı:

1) Pandispanya robotta öğütülür.
2) Krema bir cezvede kaynama sıcaklığına gelene kadar ısıtılır.
3) Çikolata parçacıkları kremaya ilave edilir ve ara ara karıştırılarak iyice yedirilir.
4) Kakaolu fındık ezmesi ve tereyağı da ilave edip karışım homojen olana kadar iyice karıştırılır.
5) Karışıma pandispanya ilave edilir.Bütün malzemeler yeniden karıştırılır.
6) Son olarak karışımı kalıplara boşluk kalmayacak şekilde koyduktan sonra buzdolabında  yaklaşık 3 saat dinlendiririz.

İstediğiniz gibi süsleyerek servis yapınız...

Sevgi ve afiyetle:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder